Gezichtscrème dames

Dames gezichtscreme

Een goede huidverzorging zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en kunt stralen. Een nadeel is dat het tijd kost om je gezicht te verzorgen. Het is wel aan te raden om rustig die tijd te nemen, om voortijdige veroudering van de huid te voorkomen. Een voordeel is dat je tegenwoordig met geconcentreerde producten, zoals een serum, kunt zorgen voor een snelle oppepper tussendoor van je huid.

 

Gezichtscrème voor vrouwen

Als je een gezichtscrème gaat kiezen, moet je eerst weten wat voor type huid je hebt: een gevoelige huid, een droge of vette huid, een gecombineerde huid, een oudere huid of een acnehuid. Al naar gelang je huidtype kun je een crème kiezen.

Bij de meeste crèmes worden de eigenschappen duidelijk aangegeven, bijvoorbeeld ‘hydraterend’, of ‘verstevigend’. Je kunt letten op de ingrediënten die genoemd worden. Zo heeft vitamine A (retinol) een huidverjongende werking en helpen fruitzuren om de huidstructuur te verbeteren. Amandelolie staat bekend om zijn verzachtende werking.

Alle bekende merken benadrukken dat het bij huidverzorging gaat om een aantal stappen, bijvoorbeeld reinigen (met een reinigingsproduct), herstellen (met een lotion of serum) en beschermen/hydrateren (met dag- of nachtcrème).

 

Merken vrouwengezichtscrème

Wat zijn de eisen die je stelt aan een crème? Je let uiteraard op de prijs-kwaliteitverhouding en wat je persoonlijk belangrijk vindt aan een crème. Met Oil of Olaz kies je voor een product dat vaak positief uit testen komt en redelijk is geprijsd. Een crème van Rituals is een luxe kwaliteitsproduct ontwikkeld door dermatologen en geїnspireerd op Oosterse rituelen, dat altijd mooi vormgegeven is. RoC is het gerenommeerde merk dat gespecialiseerd is in het tegengaan van huidveroudering en betrouwbare crèmes aanbiedt voor de diverse huidtypes. Vichy producten vind je in de apotheek en bevatten thermaal water dat kalmerend werkt voor de huid. Met het merk Weleda koop je weer natuurzuivere verzorgingsproducten met biologische ingrediënten.

 

Checklist voor het kopen van gezichtscrème

Bij het kiezen van een damesgezichtscrème kun je de volgende punten meenemen:

  • Ga op zoek naar een persoonlijk huidadvies, bijvoorbeeld door een goede drogist of online bij een van de merken die gezichtscrème aanbieden
  • Je huid verandert in de loop der tijd en wordt als je ouder wordt meestal droger
  • Kies je voor een biologische of gewone crème?
  • Is de crème dierproefvrij gemaakt?
  • Wil je dat de gezichtscrème ook meteen beschermt tegen de zon?
  • Wat voor crème je ook kiest, het is belangrijk om de huid iedere dag te verzorgen en dus met een passende crème te blijven smeren, wil je een bepaald effect bereiken
  • ’s Nachts herstelt de huid zich van nature en dat proces kun je in ieder geval met een goede nachtcrème versterken.

Add Comment

Click here to post a comment