Gezicht scrubben

Het scrubben van je gezicht

Scubben is populair omdat het een oppepper is voor de gezichtshuid van zowel man als vrouw. Het bevordert een mooie en gezonde huid. Wie wil dat nu niet?

Wat is gezichtsscrub en hoe werkt het?

Scrub is gemaakt op basis van zout of suiker, gemengd met olie of boter zodat de huid niet uitdroogt. Voor het gezicht worden speciale zachte scrubs gemaakt, die fijner zijn dan die voor het lichaam: de meeste verzorgingslijnen hebben een gezichtsscrub met een fijne tot medium korrel. Bij een normale tot vette huid kun je het beste een tot twee keer per week scrubben. Bij een droge of gevoelige huid is twee keer per maand voldoende. Het is af te raden om vaker te scrubben, omdat je de huid dan kunt beschadigen.

De scrub – als het om wat zachtere varianten gaat, spreekt men ook wel van exfoliant of peeling – breng je met je vingers aan op je gezicht, waarna je voorzichtige, ronddraaiende bewegingen maakt. Na een scrubbeurt smeer je de gezichtshuid lekker in met een goede crème om uitdroging te voorkomen. Als je daarna gaat slapen, kan de crème goed inwerken in de huid en het herstel bevorderen.

 

De voordelen van het scrubben van je gezicht

Om de drie tot vier weken vernieuwen de huidcellen zich. Oude huidcellen verdwijnen voor een deel op natuurlijke wijze, bijvoorbeeld tijdens een wasbeurt of doordat er kleding tegenaan schuurt.

Een gezichtsscrub verwijdert de overige dode huidcellen en stimuleert de doorbloeding. De huid wordt hierdoor zachter, gladder en glanst op een gezonde manier. Verzorgingsproducten die je na het scrubben opbrengt, trekken beter in de huid. Daarnaast heeft scrubben een gunstige werking tegen puistjes, vetpukkeltjes en oneffenheden. Als je de gezichtshuid scrubt vóór het zonnebaden, dringt de kleur dieper door en word je dus sneller en egaler bruin. Verder kunnen met scrubben ingegroeide haren voorkomen worden.

 

Tips voor het scrubben van je gezicht

  • Gebruik voor het gezicht alleen speciale gezichtsscrub en geen scrub die voor het lichaam is bedoeld. De huid van je gezicht is namelijk gevoeliger en dunner. Zo voorkom je irritaties.
  • Vermijd bij het scrubben de huid rond je ogen
  • Voor je decolleté gebruik je een gezichtsscrub en geen lichaamsscrub
  • Je kunt zelf eenvoudig een gezichtsscrub maken door een eetlepel suiker te mengen met de wasgel waarmee je je gezicht reinigt
  • Voordat je gaat scrubben kun je een stoombad nemen, zodat het effect van het scrubben wordt geoptimaliseerd
  • Zorg dat er geen douchewater bij je scrub komt, want dan kan deze bederven

Add Comment

Click here to post a comment