Gezichtscrème acne

Gezichtscrème acne

Een van de meest voorkomende huidaandoeningen, met name onder jongeren, is acne. Dit heeft te maken met het uitscheiden van hormonen en met hormonale schommelingen. Hierdoor reageeren de talgklieren en ontstaan er pukkeltjes. Alhoewel vrijwel iedere puber met deze vorm van huidaandoening te maken krijgt, wil men het zoveel als mogelijk tegengaan en wegwerken. Maar dat is niet altijd even simpel.

 

Gezichtscrème tegen acne

Gezichtscrème acneUiteraard zijn er heel wat producten te koop die pretenderen acne tegen te gaan. Feit is echter dat sommige producten niet afdoende werken. Het is daarom goed even stil te staan bij wat anderen wel helpt, wat voor type huid men heeft en hoe ernstig de acne is.

Uitgaande van wat anderen als goed hebben ervaren zijn er een aantal producten te benoemen, die effect hebben. Zo zijn er de tea tree producten van de Body Shop of Differeen gel. Bij milde tot matige acne helpen deze producten goed. Dan heb je Dalactin T lotion, die als beste antibiotica lotion wordt aangeprezen. Verder kun je bij Sea.Line acno dag- en nachtcrème krijgen en de Shiseido Pureness Anti Shine Refreshing Lotion. Al deze lotions en crèmes helpen de acne langzaam op te lossen. Ze zijn niet direct goedkoop, maar wel veel effectiever dan goedkopere varianten.

 

Verzorging van acne

Een goed verzorgde huid en een goed verzorgd lichaam zullen minder snel acne veroorzaken. Voldoende water drinken (kraanwater, thee, etc.), fruit en groente eten helpt het lichaam zo optimaal mogelijk te functioneren en zo hormonale schommelingen op te vangen. Niet te voorkomen, dat kan niet. Verder geldt dat het wassen van het gezicht met karnemelkzeep, voor het slapen gaan en na het opstaan, er voor zorgt dat de huid niet te vet wordt en mede daardoor meewerkt aan de vorming van acne. Te veel vethoudende producten als chips of veel fast food eten ondersteunt de vorming van acne eveneens.

 

Waarop moet ik letten?

Soms heeft een product bijwerkingen, die men overigens pas bemerkt als men het gebruikt. Het verschilt namelijk per persoon door dat de huid verschilt. Zo zijn er producten die goed blijken te werken tegen acne, maar de huid schilferig maken. Op die manier kom je van de regen in de drup. Te veel gebruiken om er snel van af te komen, kan ook tegen je werken, want dan reageert de huid direct. Het luistert dus nauw en het vergt ook enige regelmaat om de huid effectief te ondersteunen in de strijd tegen acne.

Add Comment

Click here to post a comment