Gezichtsreinigingsdoekjes

Alle merken voor gezichtsverzorging hameren op hetzelfde punt: een gezonde, sterke huid begint bij een goede reiniging. En je huid is het waard, want dit orgaan beschermt je tegen allerlei invloeden van buitenaf, zoals de zon, smog, vervuiling en sigarettenrook.

 

Wanneer moet je je huid reinigen?

GezichtsreinigingsdoekjesOver het algemeen beginnen mensen rond de puberteit met gezichtsreiniging, wanneer er hormoonveranderingen plaatsvinden. Reiniging is altijd nodig om je huid te kunnen laten ademen. Het gebruik van make-up is een extra reden om je gezicht tweemaal daags zorgvuldig schoon te maken.

Door na het opstaan en voor het slapengaan je gezicht schoon te maken met speciale producten die passen bij je huidtype, leg je de basis voor een gezonde huid. Crèmes of serums die je na het reinigen op je gezichtshuid aanbrengt, kunnen op een schone huid goed intrekken en zorgen voor bescherming, hydratatie, herstel of versteviging.

Tegenwoordig zijn er veel soorten gezichtsreinigingsdoekjes op de markt. Dit zijn doekjes die kant-en-klaar zijn voor gebruik en die een reinigende vloeistof bevatten.

 

Waarvoor gebruik je gezichtsreinigingsdoekjes?

Reiniging van de huid met alleen gezichtsdoekjes is meestal niet voldoende. De doekjes zijn ideaal om eerst de make-up van je gezicht te verwijderen. Het is het beste om daarna een face wash of reinigingsgel te gebruiken in combinatie met water, zodat je huid echt goed schoon wordt en je alle restjes vuil wegspoelt. Als de face wash niet teveel schuimt, is dit juist een goed teken, dan is het product niet te agressief. Je sluit het verzorgingsritueel af met een gezichtscrème.

Er zijn ook reinigingsdoekjes die claimen dat ze zowel reinigen als hydrateren en beschermen. Je zou kunnen uitproberen of ze prettig zijn voor jouw huid en of ze geen irritatie veroorzaken. Reinigingsdoekjes zijn in ieder geval praktisch voor als je ’s avonds een keer geen tijd of zin hebt in het stappenplan voor reiniging en verzorging dat je normaal volgt. Daarnaast zijn ze heel handig voor onderweg of op vakantie, als er geen water aanwezig is om je gezicht met je gebruikelijke product te reinigen en verzorgen.

 

Tips bij de aanschaf van gezichtsreinigingsdoekjes

Je kunt op het volgende letten als je reinigingsdoekjes wilt kopen:

  • Bevatten de doekjes alcohol, parfum of kleurstoffen? Niet iedereen kan tegen deze stoffen
  • Zijn de doekjes geschikt voor het reinigen van waterproof make-up?
  • Voor welk huidtype zijn de doekjes geschikt?
  • Zijn de doekjes naast reinigend ook verzorgend?
  • Bevatten de doekjes parabenen? Dit zijn stoffen die dienen als conserveringsmiddel en die soms een allergische reactie kunnen oproepen
  • Blijft de hersluitbare strip goed plakken, zodat de doekjes niet uitdrogen?

Add Comment

Click here to post a comment