Gezichtsverzorging tips

Uiterlijke verzorging en je goed voelen zijn een samenspel. Als je consequent je huid en haar goed verzorgt, zit je beter in je vel. Is je geest ontspannen en ben je opgewekt, dan straalt dat anderzijds weer af op je uiterlijk. Dus besteedt voldoende aandacht aan de juiste verzorging. Tijdens die verzorgmomenten neem je even rustig de tijd voor jezelf. De keuze voor gezichtscrèmes en andere verzorgingsproducten kun je het beste ook weloverwogen maken.

 

Wat kan gezichtscrème doen voor je huid?

GezichtsverzorgingZorg ervoor dat je tweemaal daags je huid reinigt en verzorgt met een goede dagcrème en nachtcrème. Zo duurt het langer totdat er rimpels verschijnen. Dure crèmes zijn niet persé beter. Probeer zelf uit wat goed bij je huid past.

Twee keer per dag een speciale oogcrème voor de huid rond de ogen is geen overbodige luxe, omdat de huid rond de ogen veel beweegt en gevoelig is voor rimpeltjes. Vraag voor de juiste crèmes die passen bij jouw huidtype om advies bij de schoonheidsspecialiste, een goede drogist of parfumerie.

 

Goed en fout

Een crème moet beschermen tegen weersomstandigheden en vervuiling overdag en kan ’s nachts een steuntje zijn bij het herstel van de huid. Als je vaak de verkeerde crèmes tegen huidveroudering gebruikt, kun je je huid echter ook teveel belasten en verstoppen. Hiermee bevorder je juist de veroudering van je huid. Het gebruik van crèmes met natuurlijke ingrediënten wordt daarom vaak aangeraden.

Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge factor als je veel in de buitenlucht bent. Om je gezicht extra te verzorgen neem je één keer per week een zachte scrub speciaal voor de gezichtshuid, zodat dode huidcellen verwijderd worden. Ook een masker eenmaal per week kan je huid een oppepper geven, alleen al omdat de stress tijdens zo’n verwenmoment meteen van je afglijdt.

 

Overige tips voor een stralende huid

  • Bedenk dat zon, vervuiling en roken de grootste boosdoeners zijn voor je huid
  • Drink veel water
  • Beweeg veel in de buitenlucht of dans regelmatig
  • Douche afwisselend koud en warm zodat je huid gaat tintelen en goed doorbloed wordt
  • Door te lachen ontspannen de spieren en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd
  • Neem zo min mogelijk alcohol en koffie om uitdroging van de huid te voorkomen
  • Eet gezonde voeding om je huid in balans te houden, bijvoorbeeld met voldoende vitamines en vette vis die je huid van binnenuit voeden
  • Zorg voor een regelmatig slaappatroon, want tijdens de slaap herstelt je huid van nature.

Add Comment

Click here to post a comment