Gezichtsverzorging

GezichtsverzorgingEr aantrekkelijk uitzien heeft in de eerste plaats te maken met een goede uiterlijke verzorging. Kleding die bij je past en waar je je prettig in voelt is belangrijk, maar heeft niet het beoogde effect als de basis niet goed is: op de eerste plaats komen dus de verzorging van je haar en je gezicht. Ga daarom regelmatig naar de kapper en besteed dagelijks aandacht aan de verzorging van je gezichtshuid.

Gezichtsverzorging lijkt een tijdrovende klus, maar je hebt tegenwoordig allerlei producten die het je gemakkelijk maken. Kies producten die bij je passen en maak van huidverzorging een moment om te genieten en tot rust te komen. Want ook innerlijke rust draagt bij aan een stralend en ontspannen uiterlijk!

 

Welk type huid heb je?

Kies altijd verzorgingsproducten die passen bij je type huid en je leeftijd. Je kunt bij een goede drogist of parfumerie om persoonlijk advies vragen. Je huid verandert naarmate je ouder wordt, dus probeer eens een ander merk uit om te kijken of dit resultaat heeft. Voor alle soorten huidproblemen worden crèmes aangeboden, maar of een crème goed werkt en prettig aanvoelt is heel persoonlijk. Vraag naar proefverpakkingen van andere merken als je een product aanschaft, zodat je meerdere crèmes kunt uitproberen.

 

Stappenplan voor het verzorgen van je gezicht

Als je een crème koopt, zit er vaak een handleiding bij waarin ook andere producten uit dezelfde lijn worden genoemd die je kunt gebruiken om je gezicht dagelijks mee te verzorgen. Over het algemeen zijn de stappen:

  • Reinigen: met wasgel of reinigingsmelk
  • Verfrissen: met een tonic de laatste restjes vuil weghalen (optioneel)
  • Herstellen: met een lotion of serum (optioneel)
  • Hydrateren en beschermen: met een nachtcrème of dagcrème voor het gezicht en oogcontourcrème voor rondom de ogen

In ieder geval zijn de eerste en de laatste stap aan te bevelen: een crème moet altijd op een gereinigde huid worden aangebracht om goed te kunnen inwerken. Gebruik ’s avonds na het reinigen in ieder geval een goede nachtcrème, want de huid herstelt zich ’s nachts en een nachtcrème ondersteunt dit natuurlijke proces.

 

Tips voor de verzorging van je gezicht

  • Ook online kun je een huidanalyse laten maken op sites van bekende drogisten of merken voor gezichtsverzorging
  • Dagelijkse verzorging kost tijd, maar dankzij verfrissende reinigingsdoekjes, hydraterende gezichtssprays en weldadige serums kun je met weinig moeite toch veel voor je huid doen
  • Gebruik een keer per week een peeling om dode huidcellen te verwijderen
  • Neem een keer per week een gezichtsmasker om je gezicht te verwennen
  • Let op de bescherming tegen schadelijke UV-straling. Kies bijvoorbeeld een dagcrème met UV-bescherming

Add Comment

Click here to post a comment