Nachtcreme

Wat kan een nachtcrème voor je doen?

Een gezonde huid die straalt. Wie wil dit niet? Neem de volgende adviezen en tips ter harte en help je huid een handje. Ga op zoek naar een goede nachtcrème die past bij de behoeften van je gezichtshuid en zorg goed voor je lichaam en geest. Dan ben je al een heel eind op weg naar dat aantrekkelijke en ontspannen uiterlijk!

 

Wat kan een nachtcrème doen voor je gezichtshuid?

Nacht cremeEen nachtcrème beschermt je huid tegen de negatieve invloeden van weersomstandigheden, centrale verwarming, stress en milieuvervuiling. Je huid herstelt zich gelukkig al van nature tijdens de slaap en vermindert dan de rimpels. Door een nachtcrème te gebruiken kun je net iets extra’s toevoegen om de huid te helpen.

Nachtcrèmes worden speciaal ontwikkeld om wat dieper in te werken dan dagcrèmes. Ze bevorderen de celvernieuwing en egaliseren de huid. Veel crèmes bevatten werkzame stoffen zoals vitamines, fruitzuren of enzymen (zoals Q10) die de huid voeden. Een andere bekende stof is collageen, dat de stevigheid van de oudere huid bevordert.

 

Hoe bereik je een maximaal effect?

Een nachtcrème kan alleen goed inwerken op een schone huid. Dus ’s ochtends en ’s avonds moet je je gezicht reinigen met milde reinigingsproducten. Zorg dat je schone handen hebt als je gezicht schoonmaakt en de nachtcrème opbrengt. Het opbrengen kan ook met een spatel. ’s Avonds ben je misschien wel eens te moe om je huid schoon te maken, maar juist voor het slapengaan is dit belangrijk, want dan kan de huid ademen.

Nachtcrèmes waren vroeger vaak vettig en sloten de huid af, maar tegenwoordig is dit niet meer zo: veel crèmes trekken snel in en houden je gezichtshuid soepel. Gebruik een nachtcrème die past bij je huidtype, je leeftijd en natuurlijk je portemonnee: een crème die duurder is, is niet per se beter.

 

Tips voor een gezonde basis

Als je met een nachtcrème een bepaald effect wilt bereiken, dan kun je de volgende punten in gedachten houden:

  • De belangrijkste basis voor een gezonde huid is een gezond leefpatroon. Dit betekent niet roken, niet teveel alcohol drinken, gezond eten en veel water drinken. Ook moet je voldoende beweging nemen en voldoende slapen
  • Scrub je huid wekelijks met een peeling om dode huidcellen te verwijderen
  • Gebruik geen heet, maar lauw water voor je gezicht, om uitdrogen te voorkomen. Dep je gezicht voorzichtig droog, voordat je de nachtcrème aanbrengt
  • Laat je, voordat je een crème koopt, eerst adviseren door een schoonheidsspecialiste of een goede drogist
  • Gebruik ook een oogcontourcrème voor de gevoelige huid rond de ogen
  • Bescherm je dagelijks tegen de zon, tijdens álle seizoenen

Add Comment

Click here to post a comment