Dermatologisch getest

In reclamespots op televisie wordt vaak gemeld dat een product dermatologisch getest is. Dat klinkt heel chique, maar wie weet eigenlijk wat dat betekent? Het betekent dat een dermatoloog het product heeft getest bij vrijwilligers, om zo zicht te krijgen op de reacties die het kan veroorzaken. Een dermatoloog is een huidarts, iemand die bekend is met de leer van de huidziekten. Dus dermatologisch getest betekent dat het product zeker is? Dat hoeft niet, want er staat niet dat er uitgebreide proeven zijn genomen, wel dat er testen zijn gedaan. Het betekent dus dat er normaliter geen ernstige schade kan optreden, want dat is tijdens de test niet gebeurd.

 

Wat moet ik dan kopen?

Dermatologisch getestDat hangt af van wat men zelf belangrijk vindt. Koopt men Plante System aknorm herstellend emul 30m, dan weet men dat deze niet getest is op proefdieren, want daar adverteert men mee. Eucerin PH5 Body crème is dermatologisch getest en door een kleine 7000 gebruikers in een beoordeling van een heel hoog cijfer voorzien. Overigens betekent dat niet meer dan dat deze gebruikers tevreden zijn. Of dit de crème voor jouw huid is kan alleen een tijdje proberen laten zien. Van de test die er gedaan is zijn geen verdere gegevens bekend, dus daar kan men zich niet op beroepen.

L’Oreal Paris Men Expert Hydra Energetic Anti Vale Teint biedt als hydraterende crème aan de wat vale huid op te frissen en voor een mooie, natuurlijke bruine teint te zorgen. Ook deze crème is dermatologisch getest.

 

Wel of niet belangrijk

Laten we er van uitgaan dat er voldoende controlerende instanties zijn die in de diverse landen de crèmes toestaan voor verkoop. Mocht ergens blijken dat een of andere crème zo slecht is dat er grote problemen zijn ontstaan dan zal men direct ingrijpen. Dus, wel of niet dermatologisch getest maakt niets uit voor de keuze die je maakt. Veel belangrijker is dat de crème de huid goed doet. Overigens zij hier ook uitdrukkelijk gezegd dat een crème die niet dermatologisch getest is geen enkele zekerheid biedt. Bij een dermatologische test zijn hoe dan ook geen rampen gebeurt en is alles normaal verlopen. Dus kan men uitgaan van enige vorm van zekerheid.

Mocht dat niet voldoende zijn, dan is er nog maar een uitweg. De fora/blogs op internet bezoeken om te zien wat anderen vinden. Dat is namelijk ook een vorm van dermatologisch (vrijwillig) testen.

Add Comment

Click here to post a comment