Hydratatie

Niets, maar dan ook werkelijk niets, op onze planeet kan zonder water. Een mens bestaat voor zo wat driekwart uit water. Onze huid, het grootste orgaan, heeft dus nogal wat water nodig om te kunnen functioneren. Functioneert onze huid niet of niet voldoende dan zitten we goed in de problemen. Een relatief klein probleem kan zijn dat onze huid te veel vocht vasthoudt of het tegendeel het geval is, te veel vocht los laat. In het ene geval zal men last hebben van een wat gezwollen, en soms vette, huid. In het andere van een droge, soms wel schrale, huid. Crèmes zijn bedoeld om daar verandering in aan te brengen. Dat proces noemt men hydratatie. Eigenlijk is daarmee bedoeld dat watermoleculen bij huidmoleculen aanhechten.

 

Een te vochtige huid

Wat is HydratatieHeeft men een te vochtige huid dan heeft men geheel andere crème nodig dan bij een schrale huid. Dat heeft te maken met de rol die de crème moet vervullen. Stel men smeert een hydraterende crème, die gemaakt is om vocht af te voeren op een huid, die teveel vocht heeft en de neiging heeft vocht vast te houden, dan ontstaan er heel wat problemen. Omgekeerd is dat uiteraard eveneens het geval. Het begint daarom bij het huidtype en bij de toestand van de huid. Met dat als uitgangspunt maakt men een keuze uit de hydraterende crèmes die worden aangeboden. Zo kan de crème dat doen waarvoor hij gemaakt is en de huid optimaal ondersteunen.

 

Welke crème?

Niet iedere hydraterende crème is automatisch geschikt voor iedere huid. Het is dan ook zeker aan te raden eerst advies in te winnen. Moet de crème de huid ondersteunen om te voorkomen dat er teveel vocht wordt losgelaten of helpen dat de huid vocht loslaat? Dat is de belangrijke vraag die om een antwoord smacht. Zo kan men de crème opsporen die helpt de huid optimaal te ondersteunen. Een paar voorbeelden.

Een crème met aloë vera, zoals de dag- en nachtcrème van De Tuinen, helpt de huid om vochtverlies tegen te gaan. De Eucerin Complete Repair Urea Lotion 10% 400ml doet precies het tegenovergestelde, namelijk zorgen dat de huid vocht loslaat. Ageless biedt de Crème Les 5 Secrets aan, die hydrateert, het vocht bindt en zo de huid verstevigt en revitaliseert. De Harmonie Calm Gel-Crème Yeux Lacté Délassant 15ml helpt juist om vocht uit de huid te laten ontsnappen.

Hydratatie van de huid kan de huid helpen gezonder te worden. Mits men de juiste crème kiest.

Add Comment

Click here to post a comment