Crème tegen een droge winterhuid

De winter zit er weer op. Nu kunnen we eindelijk weer zon tanken, heerlijk positieve kleuren en lichten zien en genieten. Onze huid heeft heel wat te lijden gehad en is aan de droge kant. Dankzij producten als Shea Butter Cream Vanilla Orange van Biocosmetica wordt er nu gewerkt aan de verfrissing, vernieuwing en het herstel. De handen en het gezicht hebben even een heerlijke opknapbeurt nodig. Zo ondersteunt ECT Pro Lanette Creme dat herstel van de huid, waardoor we de lente tegemoet kunnen treden.

 

Droge winterhuid

Creme tegen droge huidEen droge winterhuid kan ontstaan doordat men te weinig drinkt, doordat men te veel of te lang warm gedoucht hebt, want dat droogt de huid ook uit en doordat de kou, de schrale – en felle wind de huid parten heeft gespeeld. De Crème Calendula van A. Vogel helpt om de uitgedroogde huid weer haar souplesse terug te geven. Zo kan men met behulp van de Mei Dao Bodycrème van Rituals de hele huid een extra impuls geven. Van belang is dat een droge winterhuid, zeker als deze ook nog kloven bevat, niet zo maar even weg te wrijven is. Er moet echt hele goede aandacht aan worden besteed. De genoemde producten helpen de huid te hydrateren, de kloven te dichten en weer glad en gezond te worden.

 

Droge huid betekent vaak grove huid

Een droge huid is vaak ook een grove huid. Het is goed om de oude huidschilfers, die uitgedroogd boven op het huidoppervlak zitten weg te werken. Doe dat met overzicht, zodat de huid niet kapot springt. Bijvoorbeeld door niet geparfumeerd badzout te gebruiken om de handen mee te wassen. Meng wat zout met wat crème en was daarmee de handen. Dit werkt als een scrubb. Doe dit rustig aan en niet vaker dan drie keer per dag. Na een paar dagen worden de handen duidelijk minder grof en zachter. Vanaf nu is het zaak om een goede crème te benutten, die de huid goed voedt en verzorgt.

Voor het gezicht is dit niet zo simpel, maar hier kan het helpen aan iedere ochtend en avond het gezicht met karnemelkzeep te wassen. Deze desinfecteert en neemt vuil weg. Daarna een goede nachtcrème, zoals reeds genoemd of anderszins en de huid kan regenereren. Wat langzaam is ontstaan gedurende de wintertijd heeft ook even tijd nodig om weer te kunnen herstellen. Haastige spoed laat duidelijke tekens na, die men liever wil vermijden.

Add Comment

Click here to post a comment