Gezichtsverzorging voor mannen

Veel mannen hebben behoefte aan een goede huidverzorging, met de eis dat het om eenvoudige en mannelijke producten en rituelen gaat. De basis voor de man bestaat uit het reinigen met een gel en verzorging met een crème. Zo kan zonder veel moeite een verzorgd resultaat bereikt worden.

 

Reiniging en verzorging voor de man

Gezichtsverzorging voor mannenMannen kunnen ook gezichtsproducten van de vrouw gebruiken, maar het voordeel van een mannenproduct is dat het anders geparfumeerd is en de verpakking een mannelijkere uitstraling heeft. Je kunt de gezichtshuid het beste ’s ochtends en ’s avonds reinigen met een speciaal wasproduct en daarna een gel of crème opbrengen die de huid verzorgt. De huid van mannen is meestal vetter dan die van vrouwen, dus voor de meeste heren is het aan te raden om geen vette crème te gebruiken bij de verzorging. Een man met een droge huid, kan het beste een hydraterende crème nemen.

Als je ook je gezicht scheert, kun je een speciaal reinigingsschuim gebruiken ter voorbereiding op het scheren, je vervolgens scheren en daarna een crème opbrengen speciaal voor na het scheren.

 

Zonneverzorging

Er zijn ook zonneverzorgingsproducten speciaal voor de man die niet voorzien zijn van zoete geuren. Als je zo min mogelijk producten wilt gebruiken, neem dan een zonnecrème die je na het reinigen van de huid als verzorgende crème kunt opbrengen en die dus tegelijkertijd verzorgt en beschermt tegen de zon. Check hiervoor de verpakking van het zonneproduct. Anders is de volgorde: reinigen, crème en daarna zonnecrème.

 

Mogelijke extra’s voor de huid

Als je de simpele basis van reinigen en verzorgen niet vindt voldoen, zorg dan voor een wekelijkse oppepper van je huid door middel van een gezichtsscrub. Scrubben kan ook ingegroeide haren voorkomen.

Je zou één keer per week ook een gezichtsmasker kunnen gebruiken speciaal voor de man, dat afgestemd is op je huidtype. Er zijn ook verzorgingscrèmes die een beetje huidbruiner bevatten als je hier behoefte aan hebt.

 

Tips voor een goede huidverzorging voor de man

  • Een schone huid bevordert de doorbloeding en gezondheid van de huid
  • Stel vast wat voor huidtype je hebt, bijvoorbeeld via een online test of door een bezoekje aan een goede drogist
  • Gebruik een face wash voor je gezicht in plaats van gewone zeep, zodat je huid niet uitdroogt
  • Wees niet zuinig met het gebruik van scheerschuim of gel, om irritatie te voorkomen
  • Veel merken bieden handige 2-in-1 producten aan om tijd te besparen op verzorging.

Add Comment

Click here to post a comment