Wat is het beste gezichtsmasker

Beste gezichtsmasker’s Ochtends en ’s avonds je huid goed reinigen en een dag- of nachtcrème opbrengen. Hiermee ben je al een heel eind op weg naar een mooie, gezonde huid! Neem één keer per week de tijd om een gezichtsmasker te nemen. Je zult zien dat je huid hiervan opknapt en in goede conditie blijft. Welke gezichtsmaskers zijn aan te raden en hoe profiteer je het meest van hun werking?

 

Wat doet een gezichtsmasker voor je huid?

Met een gezichtsmasker sluit je de huid tijdelijk af, waardoor warmte en vocht worden vastgehouden. Hierdoor wordt de huid beter doorbloed en van zuurstof voorzien. Daarnaast kunnen afvalstoffen en dode huidcellen worden afgevoerd uit de huid. Het resultaat is een gladdere en ontspannen gezichtshuid. De verpakking van een masker vermeldt hoe vaak je het product kunt gebruiken (meestal niet vaker dan twee keer per week), de inwerktijd en of je het masker moet laten zitten of verwijderen.

 

Welk gezichtsmasker is het beste voor jouw huid?

Om te weten welk masker geschikt voor je is, moet je eerst je huidtype en de specifieke behoeftes van je huid bepalen. Je hebt maskers voor de gevoelige, de vette, de droge, de gecombineerde en de acnehuid. Daarnaast zijn er maskers die de ouder wordende huid verstevigen of die het zelfherstellend vermogen van de huid bevorderen. Je hebt zelfs maskers die het bruiningsproces ondersteunen.

Voor een vette huid zijn maskers die hard worden aan te raden, want deze zorgen voor een matte huid en na regelmatig gebruik voor vermindering van onzuiverheden. De droge huid heeft baat bij een crèmig, vochtinbrengend masker dat ervoor zorgt dat de huid minder strak aanvoelt.

Een zuurstofmasker sluit je huid helemaal af en geeft een heerlijk verkoelend en ontspannend gevoel. Na afloop zijn de poriën verkleind. Je huid is weer helemaal ontspannen en heeft gezonde blosjes.

 

Tips voor de aanschaf en het gebruik van een gezichtsmasker

  • Lees goed de gebruiksaanwijzing van het masker, alleen bij juist gebruik kun je een goed resultaat verwachten
  • Een masker werkt alleen goed op een gereinigde huid. Gebruik bijvoorbeeld eerst een scrub speciaal voor het gezicht om de dode huidcellen te verwijderen. Spoel na met warm water, zodat de poriën open gaan staan
  • Kijk op internet bij goede merken voor gezichtsverzorging. Er wordt uitleg gegeven over de werking van de gezichtsmaskers en je kunt ook een online test doen om je huidtype te bepalen
  • Je kunt zelf ook gezichtsmaskers maken, bijvoorbeeld met geraspte komkommer, honing en dikke yoghurt voor de onzuivere huid
  • Met suiker, cacao en melk kun je heel eenvoudig en goedkoop zelf een scrubmasker maken.

Add Comment

Click here to post a comment